logo

VESTIGINGSADRES

Van Broeckhovenlaan 2-Z
5213 HX ‘s-Hertogenbosch

CONTACT

T: +31 (0) 73 644 7500
E: info@jmconcepten.nl

JM CONCEPTEN

JM Concepten is uw partner op het gebied van bouwprojecten. Wij zijn binnen Nederland importeur van CLT/KLH panelen en LignoTrend producten.

Folow Us

CLT / KLH

Woonhuis Oudega

Met het Huis aan het Meer, het familiebuitenhuis dat hij in opdracht van zijn ouders ontwierp in het Friese Oudega, heeft architect Jan Nauta (1982) de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2018 gewonnen.

Volgens de jury heeft Nauta ‘op een magnifieke plek een geweldig familiehuis gerealiseerd, dat de omgeving niet domineert en zich bescheiden voegt naar de weidsheid van meer en weilanden’. Het huis, ontworpen rond een bestaande iep, is een hedendaagse variant op de Friese boerenschuur, opgetrokken uit massief houten wanden, met een zinken dak en zwarthouten gevels.

De snelle bouwtijd van het kruislaags houten casco, geleverd door JM Concepten, zorgde voor een beperking van de impact van de bouw op de natuur. Het huis is uiteraard gasloos en voldoet middels een geothermische warmtepomp en elders op het terrein gepositioneerde zonnecellen in zijn eigen energiebehoefte.

Plaats:
Oudega
Materiaal:
CLT/KLH
Architect:
Jan Nauta
Project nummer:
175004